21 februari 2023 Eurotan

Je woonkamer restylen? Hier zijn alvast enkele tips

Als je je woonkamer wilt restylen, is het belangrijk om een aantal dingen in overweging te nemen voordat je aan de slag gaat. Hieronder enkele tips waar je aan moet denken bij het restylen van je woonkamer:

  1. Bepaal je budget: Voordat je begint met het restylen van je woonkamer, is het belangrijk om te bepalen wat je budget is. Zo weet je hoeveel geld je kunt uitgeven aan nieuwe meubels, accessoires en eventuele verbouwingen.
  2. Maak een moodboard: Een moodboard is een collage van inspiratiebeelden die je kunt gebruiken om je woonkamerstijl te bepalen. Het kan foto’s zijn van interieurs, kleuren, stoffen of accessoires die je leuk vindt. Zo krijg je een duidelijk beeld van wat je wilt en wat bij jou past.
  3. Bepaal je stijl: Voordat je nieuwe meubels en accessoires kiest, is het belangrijk om te bepalen welke stijl je wilt. Wil je een landelijke, industriële of juist een moderne stijl? Door te bepalen wat bij jou past, kunnen we gerichter zoeken naar de juiste items.
  4. Investeer in basisstukken: Als je je woonkamer wilt restylen, is het verstandig om te investeren in basisstukken zoals een comfortabele bank, een stevige eettafel en eventueel een mooi vloerkleed. Deze stukken zullen het fundament vormen van je woonkamer en zijn vaak duurder dan bijvoorbeeld accessoires.
  5. Gebruik accessoires om de sfeer te creëren: Met accessoires kun je de sfeer in je woonkamer helemaal afmaken. Denk aan kussens, plaids, kaarsen, vazen en wanddecoratie. Door deze kleine details toe te voegen, kun je een gezellige en persoonlijke sfeer creëren.
  6. Plan voldoende opbergruimte in: Een woonkamer kan snel rommelig worden als je niet voldoende opbergruimte hebt. Zorg daarom voor voldoende opbergmogelijkheden, zoals kasten, manden en planken. Zo houd je alles opgeruimd en overzichtelijk.
  7. Laat je inspireren door anderen: Als je op zoek bent naar inspiratie, kun je altijd naar interieurblogs en sociale media kijken. Hier vind je talloze voorbeelden van woonkamers in verschillende stijlen.
  8. En last but not least, maak een afspraak en wij helpen je graag van a tot z!