Over UrbanSofa

Rechtstreeks van de fabriek geleverd, geproduceerd met aandacht voor mens en milieu.

Als consument ben je natuurlijk op zoek naar de beste kwaliteit meubelen voor de beste prijs. UrbanSofa speelt hier op in met een unieke meubelformule: fabrieksverkoop van kwaliteitsmeubels geproduceerd met aandacht voor mens en milieu. Als vooruitstrevend meubelmerk brak UrbanSofa als eerste in Nederland al in 2011 met de traditionele en statische meubelhandel. Door rechtstreeks vanaf de fabriek te leveren slaan we veel dure schakels in het leveringsproces over. De marges die importeurs en groothandels maken komen zo te vervallen en hoge kosten voor op- en overslag zijn niet meer nodig. De winst is voor jou als consument. Zo wordt je nieuwe zetel wordt geheel naar jouw wensen geproduceerd in onze Europese topfabriek en rechtstreeks afgeleverd bij jouw UrbanSofa verkooppunt. Het verkooppunt verzorgt de rest van het traject en bezorgt je nieuwe zetel bij je thuis. Zo simpel is het: European quality, straight from our factory.

Vanaf 2016 doen we het kunstje opnieuw maar nu met prachtige houten meubels uit onze fabriek in Azië. De mooiste eettafels, salontafels en hoektafels van prachtige materialen rechtstreeks van onze meubelfabriek naar jouw UrbanSofa verkooppunt in de buurt. Omdat we de gehele productie in eigen hand hebben kunnen we al onze meubels produceren met aandacht voor mens en milieu. Iedere stap in de keten wordt continu bewaakt. Zo gebruiken we voor onze
zetels uitsluitend hardhout uit duurzaam beheerde Duitse bossen. Lekker dichtbij en voorzien van de beste keurmerken. Een ander mooi voorbeeld is onze tapijtproductie in India. Al onze tapijten worden geproduceerd onder toezicht van Stichting Care en Fair. Heb je vragen over onze duurzame productie? Neem dan gerust contact met ons op. We vertellen je er graag alles over.

Rechtstreeks van de fabriek…

We have created an awesome theme that will help designers, developers,
and companies create websites for their startups quickly and easily.

Wat scheelt dat?

Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar door het uitschakelen van de tussenhandel loopt jouw winst op tot wel 50%! Hoe kan dat? In de traditionele meubelhandel zijn veel partijen betrokken bij het leveren van je nieuwe zetel of eettafel. Partijen die allemaal wat moeten verdienen. Je nieuwe
zetel of eettafel wordt geproduceerd in de fabriek, gaat via de transporteur en importeur naar de distribiteur en vervolgens op transport naar de groothandel en komt uiteindelijk in de winkel waar je hem als consument aanschaft. Als consument betaal je voor iedere schakel in deze keten. UrbanSofa heeft de meeste partijen in dit proces uitgeschakeld. Bij de zitmeubelen geen transporteur, importeur, distribiteur en groothandel maar met eigen vrachtwagens rechtstreekse levering vanaf onze Europese fabriek. Bij de tafels en meubels uit Azië geen importeur en distribiteur maar vanaf van onze fabriek met de modernste containerschepen rechtstreeks naar ons centrale magazijn. Hiermee verdwijnen de winsten die de uitgeschakelde partijen maken. Bovendien hoeven er door de directe levering aan jouw verkooppunt geen hoge kosten meer gemaakt te worden voor het op- en overslaan van de meubels. Daarom is onze fabrieksverkoop zo voordelig en daar profiteer jij van! Daarnaast is er een mooie winst voor het milieu. Door de efficiënte wijze van levering en het gebruik van zoveel mogelijk lokale materialen is de ecologische footprint minimaal.

Wat merk ik van deze rechtstreekse levering?

Voor jou als consument verandert er helemaal niets aan de wijze waarop je een zitmeubel of nieuwe tafel aanschaft. Je gaat naar een UrbanSofa verkooppunt en bekijkt hier de vele modellen, opstellingen, stoffen en opties. Net zoals je zou doen wanneer je elders een nieuwe
zetel zou kopen. Wanneer je een keus hebt gemaakt wordt jouw
zetel speciaal voor jou geproduceerd in onze Europese topfabriek. Omdat het hele logistieke traject achter de schermen plaatsvindt merk je hier als consument helemaal niks van. Wat merk je wel? Door de rechtstreekse levering bespaar je tot wel 50% op de aanschaf van jouw nieuwe sofa, lounge
zetel of hoekzetel. Daarnaast verkort het uitschakelen van de overbodige partijen in het logistieke proces de levertijd aanzienlijk. De aankoop van onze houten meubels zoals de robuuste eettafels verloopt soortgelijk. Je kunt de modellen gewoon bij jou in de buurt bekijken. Keuze gemaakt? Dan verloopt de levering vervolgens vanuit ons centrale magazijn rechtstreeks naar jouw verkooppunt.

Wat is de kwaliteit van de zitmeubels?

UrbanSofa bezuinigt niet op kwaliteit! De
zetels van UrbanSofa worden uitsluitend geproduceerd uit hoogwaardige materialen. Zo wordt het frame van onze
zetels gemaakt van massief beukenhout, gebruiken we alleen stalen nosag binnenvering en vullen we de zitting standaard met de allerbeste kwaliteit HR koudschuim. Daarnaast stellen wij onze stoffencollectie met veel zorg samen. Voordat een stof in onze stalenboeken terecht komt wordt deze uitgebreid getest. Alleen wanneer aan onze hoge standaard wordt voldaan nemen wij de stof op in het assortiment. Dit heeft tot gevolg dat de stoffen waar je bij ons standaard uit kunt kiezen van vergelijkbare kwaliteit zijn als de duurdere stofgroepen elders. Ook onze massief houten tafels en houten meubels zijn van de hoogst mogelijke kwaliteit. De tafelbladen zijn van massief hardhout en altijd voorzien van een keurmerk voor duurzaam beheerde bossen.

Hoe kan UrbanSofa zo goedkoop leveren?

Zitmeubels en houten meubels zoals onze robuuste eettafels van gelijkwaardige kwaliteit kosten elders veel meer. Hoe kan UrbanSofa dan zo goedkoop leveren? Dit is mogelijk door de UrbanSofa visie. De focus ligt bij UrbanSofa altijd op optimalisatie van processen en niet op bezuiniging op kwaliteit. Zo maakt het unieke logistieke systeem dat UrbanSofa heeft ontwikkeld het mogelijk te leveren zonder importeur, distributeur en groothandel. Dit scheelt enorm in de kosten. Daarnaast bekijken wij de meubelbranche met oer-Hollandse zuinigheid, en dat werkt! We doen niet mee met dure meubelbeurzen, onnodig dure reclame campagnes of hippe netwerkevents. Wij steken ons geld en tijd liever in innovatie. Iedere euro wordt door ons weloverwogen besteed waardoor je nooit teveel betaald.

Kan het nog goedkoper?

Hierover kunnen we heel kort zijn: nee! In de meubelbranche worden veel modellen gemaakt die op het eerste oog erg op elkaar lijken. Toch zitten er soms flinke verschillen in de prijzen. Deze verschillen kunnen vaak maar op 1 manier worden verklaart: bezuiniging op materiaal. Dit betekend per definitie kwaliteitsverlies. UrbanSofa bezuinigt niet op kwaliteit, maar op de tussenhandel. Je koopt bij ons dus een origineel Europees kwaliteitsproduct voor een bijzonder scherpe prijs. Het feit dat
zetels en tafels qua uitstraling soms op elkaar lijken brengt een risico voor jou als consument met zich mee. Je wilt immers niet gedupeerd worden door een kwalitatief mindere (namaak)
zetel aan te schaffen. Twijfel je aan de kwaliteit of de echtheid van je geleverde nieuwe
zetel? UrbanSofa voorziet ieder zitmeubel van een merklabel. Ontbreekt het label? Neem dan direct contact met ons op! Pas op voor teleurstellingen. Be Sure It’s Real!